piektdiena, 2013. gada 27. decembris

Temperatūras monitoringa izveide

Kā jau iepriekš rakstīju, tika izveidots verķis, kas nolasa no sensoriem temperatūru. Tad nu vienu dienu saņemoties un izmantojot brīvās dienas, izveidoju java aplikāciju, kas iepriekš izveidotā MYSQL datu bāzē rakstu temperatūras. Nokonfigurēju iekš cron, lai aplikācija automātiski startējas ik pēc 5 minūtēm.

Pagaidām gan esmu iepauzējis ar web aplikācijas izstrādi, kas attēlo datus, jo kopējo ainu var saprast pieslēdzoties ar Excel ODBC un Pivot. Protams, bija jāinstalē papildus mysql ODBC draiveris, kuru var dabūt Oracle saitā izejot garlaicīgo reģistrācijas procesu.

Tā jau grafiks veidojas diezgan smuki, tikai brīžam dažu sensoru rādītāji izkrīt. Interesanti, ka radiatoru temperatūra viļņveidīgi svārstās.

Tagad jāizgudro, kā visu šo iekārtu pārvietot uz katlu telpu un vajadzīgās vietās pieslēgt sensorus. Lielākā problēma, ka telpai nav logu un interneta, līdz ar to caurumu urbšana un kabeļu vilkšana var ievilkties uz vairākām nedēļām, jo uz vienu telpu joprojām interneta vads iet caur logu un nav izdomāts, kā to aizvilkt pa taisno. Bezvadu variantus pašlaik neizskatu, jo dažas sienas diezgan labi slāpē signālus un AP punktus pa visu perimetru nav vēlmes likt.

3 komentāri:

  1. MySQL lejupielādēm nav jāreģistrējas
    http://dev.mysql.com/downloads/file.php?id=414952
    tur apakšā ir ar maziem burtiem:
    No thanks, just start my download.

    AtbildētDzēst
  2. How to open a casino - Dr.D.
    Once someone gives you a slot 목포 출장마사지 machine, 오산 출장샵 it's up to them to pick up it. · Go to the front door 울산광역 출장안마 and 전주 출장마사지 click on the “PLAY NOW” button. 서산 출장샵 · If

    AtbildētDzēst