sestdiena, 2015. gada 7. marts

Plāni, pārdomas un idejas šim gadam

Tātad ilgāku laiku te sanācis paliels klusums vairāku apstākļu dēļ. Pirmkārt, joprojām ir ziema (lai cik viņa būtu silta) un daudzus pasākumus, kas saistīti ar āra darbiem, nemaz nevar veikt, vai arī jāsatuntuļojas deviņos kažokos, lai varētu sēdēt ārā. Otrkārt, pēdējais pusgads sakarā ar darba vietas "apgreidu", sanācis ļoti noslogots un piepildīts, ka lielu daļu vakaru gribas iekrist krēslā un baudīt atpūtu, bet brīvdienās sanāk izdarīt to, kas nav izdarīts pārējā laikā.

Ir arī pārcilātas vecās idejas, kuras iesāktas un nav pabeigtas. Raspberry projekts ar apkures automatizāciju ir pagaidām iesaldēts (bet ne atmests) un jāatrod normāla SD karte, kur var uzstādīt jaunu OS. Joprojām kremt, ka iepriekš vairākkārt uzstādītā sistēma nosprāga dēļ draņķīgiem datu nesējiem. Kaut kā vēl neesmu saņēmies šim bubulim pārkāpt pāri un pēc >8h darba dienas pie datora ir ļoti grūti pieķerties vēl kādam darbam. Tāpēc visas PC haltūras jau sen esmu metis pie malas. Arī dažu gadu pieredze ar granulu katlu ieviesa korekcijas, kā vajadzētu ieviest automatizētu sistēmu. Tomēr vairāk nepieciešams regulēt atsevišķas telpas nevis kopējo sistēmu.

Pie šī gada apņemšanām varētu pieminēt cīņu ar rūsu autiņam. Jau esmu sācis šādus tādus caurumus čakarēt un kaut kad vēlāk būs neliels apskats. Uz jautājumu zīmes ir tikai tas, vai krāsošanu veikt pašam vai arī to veikt pie speciālistiem, jo dažādu vizuālu defektu ir padaudz, kā jau jebkuram 14 gadus vecam autiņam.


Pie plāna Nr.2 ir iepriekšējā gadā aizsāktā terases rekonstrukcija. Tika nobetonēta pamatne, bet nepieciešams izlīdzināt virsmu un pēc tam noflīzēt. Pagājušā gadā kaut kā ar laika apstākļiem nenoveicās, kā arī atvaļinājums iekrita kaut kādā draņķīgā laikā, bet augustā nenormāls karstums. Vienu lažu gan nolaidu, kad uzlēju par plānu cementa kārtu bez gruntēšanas un pēdējā kārta saplaisāja un nāksies kapāt nost un liet pa jaunu.


Plāns Nr.3 ir sākt vai arī uzbūvēt koka piebūvi (vai būdiņu) granulu, zāles pļāvēja un visādu citādu krāmu glabāšanai, lai varētu garāžā kaut ko arī praktisku darīt. Jau sāk piegriezties, ka visas malas piegrūstas ar visādiem štrumentiem, kurus reti sanāk lietot un granulas aizņem lielu daļu telpas. Pašlaik tiek plānota piebūves gabarīti, rēķināti materiāli un palēnām iepirkti vajadzīgie instrumenti, jo mūsdienās ar pliku cirvi un āmuru retais kaut ko taisa. Materiāli tiks pasūtīti tā, lai pietiktu arī piemājas abu terašu apšūšanai spundēto dēļu izskatā. Pēc dažiem mēnešiem būs jau konkrēti darbi ar konkrētām darbībām.



Galvenais ir gribēt izdarīt un tad sanāks :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru